Agilitykurssit

Viikottaiset agilitykurssit

Agility on yksi parhaimmista koiraharrastuksista mitä on koskaan keksitty. Se lisää huomattavasti koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja vahvistaa koiran tottelevaisuutta. 90% koirista rakastaa tätä lajia ja se sopii aktivoinniksi kaikille roduille pienimmästä suurimpaan. Agilityssä koira suorittaa vapaana erilaisia esteitä ohjaajan käskyjen mukaisesti. Aggressiivisille koirille tämä harrastus ei sovi tuon vapaana suorittamisen takia. Ennen kuin koiraa aletaan hypyttää tai paljon kiipeilyttämään esim. A-esteen yli, tulisi koiran olla yli 9-kk ikäinen. Sitä ennen koiralle voi kuitenkin opettaa jo kontaktiesteistä puomin ja keinun, pujottelun, putken, pussin ja ennen kaikkea ohjaajan vartalon seurannan ja tekemiseen keskittymisen muiden koirien läsnä ollessa. Tämän vuoksi kursseille ei ole ikärajaa.

Agilityn pentukurssi

Tavoitteena on, että kurssin aikana pennut tutustuvat kaikkiin esteisiin (matalat pentukontaktiesteet, ei suoraa pujottelua) ja saavat oikeaoppisen pohjan esteharjoitteluun. Esteiden opettelun lisäksi kurssilla opetellaan myös ohjausten perusteita ja tehdään valmistavia harjoituksia, joista on hyötyä agilityharjoittelussa. Kurssin aikana panostetaan sopivaan palkkaukseen, palkkauksen oikeaan ajoitukseen ja ohjaajan ja pennun yhteistyöhön. Harjoitukset on suunniteltu pennuille sopiviksi, joten kurssi soveltuu 3-8 kk ikäisille pennuille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava kurssi tiistaisin  24.10-19.12.2017.
Kouluttajana Anna-Maija Saharanta

Ilmoittaudu tästä

Agilityn alkeiskurssi

Agilityn alkeiskurssilla opetellaan agilityesteet, estekohtaiset säännöt ja perusohjaustekniikkaa. Virheitä on vaikea korjata myöhemmin, joten jos haluat kilpailla agilityssä, nimenomaan alkeet kannattaa opettaa asiantuntevassa koulutuksessa, jotta saatte mahdollisimman hyvän pohjan, eikä tulevaisuudessa mene aikaa huonosti opetettujen perusasioiden korjaamiseen. Kurssi sopii yli 8 kk ikäisille koirille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava kurssi tiistaisin 24.10-19.12.2017.
Kouluttajana Anna-Maija Saharanta

Ilmoittaudu tästä

Agilityn jatkokurssi

Agilityn jatkokurssi keskittyy esteosaamisen vahvistamiseen, lyhyiden estesarjojen opetteluun ja ohjaustekniikoiden syventämiseen. Jatkokurssilla tehdään lisäksi agilityn harjoittelua tukevia perusharjoituksia. Kurssi sopii Kelpokoiran pentu- tai alkeiskurssin käyneille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava jatkokurssi tiistaisin 24.10-19.12.2017.
Kouluttajana Anna-Maija Saharanta

Ilmoittaudu tästä

Tekniikkakurssi

Tällä kurssilla opetellaan ohjaustekniikat yksittäisillä esteillä. Jos olet nopeampi juoksija kuin koirasi, et tarvitse ohjaustekniikoita. Mutta jos koirasi on nopeampi kuin sinä, selviät erilaisista radoista juuri tekniikoiden avulla. Jos teet tekniikat sinne päin, tekee koirasikin ne sinne päin; joskus se tekee niin kuin toivot, joskus ohittaa esteen, joskus hyppää väärään suuntaan ja joskus suorittaa esteen väärästä suunnasta. Kun teet tekniikat joka kerta samalla tavalla, saat joka kerta saman lopputuloksen. Osa tekniikoista on luontaisia koiralle ja vain ohjaajan pitää oppia tekemään se niin, että kaikki seitsemän ohjauselementtiä tukevat toisiaan. Osa tekniikoista taas ei ole luontaisia, vaan ne pitää opettaa koiralle. Kun hallitset kaikki 30 tekniikkaa, voit ohjata kuviot oikealta, vasemmalta, edestä ja takaa, aina löytyy ratkaisu kaikenlaisista radoista selviämiseen. Kurssi sopii kaikentasoisille koirille, jotka (tai joiden ohjaajat) tarvitsevat tarkkuutta tekniikoiden tekemiseen.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava tekniikkakurssi keväällä 2018.
Kouluttajana Anna-Maija Saharanta

Ilmoittaudu tästä

Radanluku ja ohjaussäännöt - kurssi

Agilityssä on paljon sääntöjä, joita eivät keksi kouluttajat, vaan koirat! Kukaan ei ole aiemmin kirjoittanut näitä sääntöjä ylös, niitä on vain mainittu koulutuksissa tarpeen tullen. Koiran näkökulman ymmärtäminen ja koirien itsensä laatimien sääntöjen osaaminen on edellytys hyvälle ja sujuvalle ratasuoritukselle ja oikeiden ohjausvalintojen tekemiselle. Tällä kurssilla opetellaan lukemaan agilityrataa koiran näkökulmasta ja kerrataan koirien asettamia ohjaussääntöjä. Kurssi sopii kaikentasoisille koirille, joiden ohjaajat haluavat oppia ymmärtämään koiransa näkökulmaa agilityyn. Harjoituksissa tehdään sekä rataa, että lyhyitä estepätkiä.
Ryhmään otetaan 5 koiraa / 1,5 h.

Seuraava kurssi keskiviikkoisin 25.10-20.12.2017.
Kouluttajana Anna-Maija Saharanta

Ilmoittaudu tästä

Nollaratakurssi

Nollaratakurssi sisältää 1-3 luokan tasoisia kisamittaisia (18-22 estettä) rataharjoituksia. Jokaisella kerralla keskitytään ennen kaikkea siihen, mikä mahdollisesti esti nollan saamisen ensimmäisellä yrittämällä. Jos syy oli esteosaamisessa, vahvistetaan sitä tai jos syy oli ohjaustekniikassa, treenataan se kuntoon. Jokainen saa kotiläksyt sen mukaisesti, että seuraavalla kerralla vastaava virhe on vältettävissä.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti tai mentaaliosuudella 5 koiraa / 1,5 h..

Seuraava kurssi keväällä 2018.
Kouluttajina Tuulia ja Timo Liuhto.

Ilmoittaudu tästä

Kilpailevienkurssi

Kilpailevienkurssi on tarkoitettu 1-3-luokissa kilpaileville koirakoille, joilla on tähtäin kansalliselle tasolle. Kurssilla harjoitellaan radanlukua ja rataharjoituksia erilaisilla teemoilla. Ohjaajan pitää osata eri tekniikat osallistuessaan tälle kurssille.
Ryhmään otetaan 3 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit tiistaisin 9.1-29.5 ja keskiviikkoisin 10.1-30.5.2018.
Kouluttajina Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti

Ilmoittaudu tästä

Nyt on kiire - kurssi

Usein ohjaajat tekevät virheitä radoilla, joissa he ajattelevat, että on kiire. Kiire voi johtua ohjaajan huonosti suunnitellusta sijoittumisesta, hitaista liikkeille lähdöistä, väärästä ajoituksesta, varmistelusta, koiran taitojen puutteesta (koira ei irtoa tai pidä lukitusta tai siltä puuttuu itsenäinen esteosaaminen esim. pujottelussa tai kontakteilla) jne. Opi tunnistamaan miksi sinusta tuntuu, että sinulla on kiire ja korjaamaan asia niin, että kiireen tuntu loppuu.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava kurssi maanantaisin 2.10-18.12.2017.
Kouluttajana Tanja Kurikka.

Ilmoittaudu tästä

Koulutukset pidetään OneMind Dogs Arenalla.