Timo Liuhto

Olen 38-vuotias Helsingistä Paimioon muuttanut agilityharrastaja.

Olen ollut kiinnostunut koirista ja niiden kanssa touhuamisesta jo pienestä pitäen, mutta ensimmäisen oman koirani sain vasta vuonna 2000, kun ajauduin agilityn pariin kauniimman puoliskoni Tuulian kautta.

Bordercollie Rommi (Yazina's Misty) oli ensimmäinen kisakoirani ja se opetti minulle paljon koiran kouluttamisesta ja kilpailemisesta. Rommin kanssa kilpailin aktiivisesti SM- ja MM-karsintatasolla vuoteen 2007 asti. Rommin kanssa paras sijoituksemme MM-joukkuekarsinoissa vuonna 2005 oli 9. ja samana vuonna voitimme myös Uudenmaan piirimestaruuden.

Tällä hetkellä kilpailen omalla kasvatillamme Brandylla (FI AVA, FI AVA-H Promillen Brandy). Brandy on edustanut Suomea European Open-joukkueessa vuosina 2009-2013. Vuonna 2011 saavutimme SM-joukkuehopeaa sekä voitimme avoimen Suomen mestaruuden. Lisäksi Brandy voitti Uudenmaan yksilöpiirimestaruuden 2011 sekä Varsinais-Suomen joukkuepiirimestaruuden. Lokakuussa 2011 Brandy saavutti 50. nollavoittonsa virallisissa agilitykilpailuissa.

Vuonna 2012 saavutimme kauan odotetun SM-joukkuekultamitalin. Lisäksi Englannissa järjestetyssä Nations Cup joukkuekisassa saavutimme joukkuekultamitalit. Varsinais-Suomen piirimestaruus yksilökisoissa sijoituimme hopealle. Joulukuussa Brandylle napsahti 60. nollavoitto virallisissa agilitykilpailuissa.

Olen toiminut kouluttajana 2000-luvun alusta ensin omassa seurassani ryhmäkouluttajana ja sen jälkeen myös eri yhdistyksissä ja treeniporukoissa yksityisesti.

Haluan, että koulutettavani oppisivat ymmärtämään kuinka koira näkee ja kokee tilanteet agilityradalla ja kuinka ohjaaja voi vaikuttaa omalla tekemisellään koiraan ja ratasuoritukseen. Saumatonta yhteistyötä koiran ja ohjaajan välillä on aina ilo katsoa!

Yhteydenotot: