Katariina "Iita" Kuiro

Olen -85 syntynyt koiraharrastaja. Asun tällä hetkellä Kuopiossa.

Itselle tärkeintä on koiran ja ohjaajan välinen suhde. Kun koiran ja ohjaajan välillä on tietynlainen luottamus, yhteistyö toimii. Koiralle tulee aina olla reilu ja toteuttaa koulutus sen mukaisesti. Koiran koulutuksessa mennään aina koiran ehdoilla. Koiran palkkaaminen eri tavoin on minulle hyvin tärkeää. Sen avulla koiralle kerrotaan onnistumisesta ja myös yhteistyö paranee kun koira näkee että ohjaaja on tyytyväinen. Koira pyrkii aina tekemään parhaansa ja oikein.

Kouluttajana olen reilu, positiivinen ja kannustava, mutta myös aika vaativa. Minulla on hyvä koiranlukutaito, nostan esiin koirakon vahvuudet, pyrin viemään heitä lajissa eteenpäin ja haastan kehittymään ja vahvistamaan heikompia osa-alueita. Yhdessä katsotaan tarpeet aina koirakkokohtaisesti.

Yhdessä tekemisen riemu, onnistumiset ja ilo ovat parasta koiran kanssa tekemisessä ja haluan että sekä koiralla että ohjaajalla on aina hyvä fiilis kun yhdessä touhutaan. Tosissaan voi tehdä, mutta ei liian vakavasti ja aina tulee pitää mielessä että harrastuksesta pitää pystyä nauttimaan ja sen tulee tuottaa hyvää mieltä molemmille. Koiran koulutuksen iloja on nähdä koirakon kehitys eri osa-alueilla sekä koirakon keskinäinen hyvä suhde. Koiraharrastus sopii karvoihin katsomatta ihan kaikille ja rotukirjo on rikkaus. Jokaiselle löytyy varmasti mieluisa harrastusmuoto.

Kotona asustelee kolme ihanaa koiraa: sheltti Roope (s. 2011), sheltti Leevi (s. 2014) ja bordercollie Wendi (s. 2017).
Agilitya on harrastettu kaikkien kanssa, mutta Wendin kanssa teen myös tokoa sekä satunnaisesti pk-jälkeä ja paimennusta. Sheltit on kisannut SM-tasolla ja käynyt myös maajoukkuekarsinnoissa. Molemmat pojat ovat Suomen agility- ja hyppyvalioita. Leevi on kilpaillut myös World Agility Openissa kahteen kertaan. Terveydellisistä syistä aktiivinen harrastaminen molemmilla loppui ennen aikojaan. Roope nauttii tällä hetkellä eläkepäivistä. Leevi on muutaman vuoden kisaillut ystäväperheen tytön kanssa. He ovat saavuttaneet muun muassa junnujen SM-kultaa sekä olleet kahteen kertaan mukana junnujen maajoukkueessa. Wendi minun tähtityttöni on ollut harrastuksissa ihan mieletön. Wendi on ollut kahdesti Pohjoismaiden Mestaruus-kisoissa, kerran European Openissa ja kerran MM-kisoissa. Wendin saavutuksia tähän mennessä on Suomen agility- ja hyppyvalio, Ruotsin agilityvalio, Norjan hyppyvalio, maajoukkuekarsintojen voitto, Suomen mestaruudet 2022 ja 2023, Pohjoismaiden mestaruus 2023 ja Prague Openin voitto 2023.

Mukavia treenihetkiä yhdessä parhaan karvakamun kanssa.

Yhteydenotot: iita.kuiro@hotmail.com