Agilitykurssit

Viikottaiset agilitykurssit

Agility on yksi parhaimmista koiraharrastuksista mitä on koskaan keksitty. Se lisää huomattavasti koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja vahvistaa koiran tottelevaisuutta. 90% koirista rakastaa tätä lajia ja se sopii aktivoinniksi kaikille roduille pienimmästä suurimpaan. Agilityssä koira suorittaa vapaana erilaisia esteitä ohjaajan käskyjen mukaisesti. Aggressiivisille koirille tämä harrastus ei sovi tuon vapaana suorittamisen takia. Ennen kuin koiraa aletaan hypyttää tai paljon kiipeilyttämään esim. A-esteen yli, tulisi koiran olla yli 9-kk ikäinen. Sitä ennen koiralle voi kuitenkin opettaa jo kontaktiesteistä puomin ja keinun, pujottelun, putken, pussin ja ennen kaikkea ohjaajan vartalon seurannan ja tekemiseen keskittymisen muiden koirien läsnä ollessa. Tämän vuoksi kursseille ei ole ikärajaa.

Agilityn pentukurssi

Tavoitteena on, että kurssin aikana pennut tutustuvat kaikkiin esteisiin (matalat pentukontaktiesteet, ei suoraa pujottelua) ja saavat oikeaoppisen pohjan esteharjoitteluun. Esteiden opettelun lisäksi kurssilla opetellaan myös ohjausten perusteita ja tehdään valmistavia harjoituksia, joista on hyötyä agilityharjoittelussa. Kurssin aikana panostetaan sopivaan palkkaukseen, palkkauksen oikeaan ajoitukseen ja ohjaajan ja pennun yhteistyöhön. Harjoitukset on suunniteltu pennuille sopiviksi, joten kurssi soveltuu 3-8 kk ikäisille pennuille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit torstaisin 11.3-22.4.2021
Kouluttajina Tiina Järvinen & Jenni Leino

Ilmoittaudu tästä

Agilityn alkeiskurssi

Agilityn alkeiskurssilla opetellaan agilityesteet, estekohtaiset säännöt ja perusohjaustekniikkaa. Virheitä on vaikea korjata myöhemmin, joten jos haluat kilpailla agilityssä, nimenomaan alkeet kannattaa opettaa asiantuntevassa koulutuksessa, jotta saatte mahdollisimman hyvän pohjan, eikä tulevaisuudessa mene aikaa huonosti opetettujen perusasioiden korjaamiseen. Kurssi sopii yli 8 kk ikäisille koirille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit torstaisin 11.3-22.4.2021
Kouluttajina Tiina Järvinen & Jenni Leino

Ilmoittaudu tästä

Agilityn jatkokurssi

Agilityn jatkokurssi keskittyy esteosaamisen vahvistamiseen, lyhyiden estesarjojen opetteluun ja ohjaustekniikoiden syventämiseen. Jatkokurssilla tehdään lisäksi agilityn harjoittelua tukevia perusharjoituksia. Kurssi sopii Kelpokoiran pentu- tai alkeiskurssin käyneille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit keskiviikkoisin 2.6-7.7.2021
Kouluttajina Jenni Leino & Tiina Järvinen

Ilmoittaudu tästä

Mölliryhmät

Jatkokurssin käyneille, kurssilla tehdään vaihtelevasti esteosaamista, ohjaustekniikoita ja radanpätkiä.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat mölliryhmät maanantaisin 22.3-17.5.2021
Kouluttajana Tuulia Liuhto ja Jenni leino

Ilmoittaudu tästä

Tekniikkaryhmät

Jatkokurssin käyneille tai minkä tahansa tasoisille ohjaajille ja koirille, joilla ei tekniikat vielä automaatiossa. Tekniikat pitäisi tehdä joka kerta samalla tavalla, jotta koira reagoi ohjaukseen joka kerta samalla tavalla. Jos koirasi jossain tekniikassa välillä tekee oikein ja välillä menee esteen ohi, hyppää esteen väärältä puolelta tai kääntyy väärään suuntaan, tekniikka ei ole vielä sillä tasolla, että voisit tehdä sen ajattelematta, automaattisesti, aina samalla tavalla. Tekiikoiden opettelu on kuin autolla ajamisen opettelua. Ensimmäisillä ajokerroilla joudut miettimään mitä teet. Keskittyminen vaihteisiin ja auton hallintaan vie niin paljon tilaa aivoissa, ettei riitä kapasiteettia havainnoimaan ympäristöä. Kun ajaminen on automaatiossa, on helppoa jutella, laittaa radiota, huomata liikennemerkit ja ympäristössä tapahtuvat asiat. Agiltyn ohjaustekniikat opitaan samalla tavalla. Ensin joudut miettimään, miten askeleet menevät, kumpi käsi, missä sijainnissa pitää olla, mihin rintakehä osoittaa ja mihin katsot. Tässä vaiheessa kaikki toiminta on hidastettua, eikä kapasiteettia riitä muuhun, esimerkiksi huomaamaan mihin koira katsoo tai millä ajoituksella voit ohjauksen tehdä. Kun tekniikka on automaatiossa, et edes tiedosta mitä teet ja aivoista vapautuu tilaa huomaamaan muut asiat ympäristössä. Niin kauan kun tekniikat ei ole automaatiotasolla, ei pysty tekemään sujuvaa rataa hyvillä ajoituksilla tai koira tekee virheitä, kun ohjaus on joka kerta erilaista. Kurssilla harjoitellaan tekniikoita yksittäisillä esteillä, vauhdissa estepätkillä ja myös eri esteillä.

Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Kouluttajana Paula Leino

Ilmoittaudu tästä

Vauhtiratakurssi

Vauhtiratakurssi on tarkoitettu koirille, jotka tarvitsevat rataharjoitusta ilman vaikeita tekniikkaosioita. Kurssi sopii nuorille koirille tai kaikenikäisille, jotka tarvitsevat lisää vauhtia ja irtoamista koiran suoritukseen. Kurssi sopii myös ohjaajille, jotka harjoittelevat 20-22 esteen radan tekemistä kokonaisuutena, niin että oppii muistamaan ratoja, tekemään ratasuunnitelmia ja pitämään paketin kasassa pidemmällä radalla. Sopii möllikurssin käyneille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Kouluttajana Timo Liuhto

Ilmoittaudu tästä

Kilpailevienkurssi

Kilpailevienkurssi on tarkoitettu 1-3-luokissa kilpaileville koirakoille, joilla on tähtäin kansalliselle tasolle. Kurssilla harjoitellaan radanlukua ja rataharjoituksia erilaisilla teemoilla. Ohjaajan pitää osata eri tekniikat osallistuessaan tälle kurssille. Luvassa on myös mentaalipläjäyksiä.
Ryhmään otetaan 3 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit tiistaisin 7.9-7.12.2021 ja keskiviikkoisin 8.9-8.12.2021.
Kouluttajina Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti

Ilmoittaudu tästä

Koulutukset pidetään OneMind Dogs Arenalla.