Agilitykurssit

Viikottaiset agilitykurssit

Agility on yksi parhaimmista koiraharrastuksista mitä on koskaan keksitty. Se lisää huomattavasti koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja vahvistaa koiran tottelevaisuutta. 90% koirista rakastaa tätä lajia ja se sopii aktivoinniksi kaikille roduille pienimmästä suurimpaan. Agilityssä koira suorittaa vapaana erilaisia esteitä ohjaajan käskyjen mukaisesti. Aggressiivisille koirille tämä harrastus ei sovi tuon vapaana suorittamisen takia. Ennen kuin koiraa aletaan hypyttää tai paljon kiipeilyttämään esim. A-esteen yli, tulisi koiran olla yli 9-kk ikäinen. Sitä ennen koiralle voi kuitenkin opettaa jo kontaktiesteistä puomin ja keinun, pujottelun, putken, pussin ja ennen kaikkea ohjaajan vartalon seurannan ja tekemiseen keskittymisen muiden koirien läsnä ollessa. Tämän vuoksi kursseille ei ole ikärajaa.

Agilityn pentukurssi

Tavoitteena on, että kurssin aikana pennut tutustuvat kaikkiin esteisiin (matalat pentukontaktiesteet, ei suoraa pujottelua) ja saavat oikeaoppisen pohjan esteharjoitteluun. Esteiden opettelun lisäksi kurssilla opetellaan myös ohjausten perusteita ja tehdään valmistavia harjoituksia, joista on hyötyä agilityharjoittelussa. Kurssin aikana panostetaan sopivaan palkkaukseen, palkkauksen oikeaan ajoitukseen ja ohjaajan ja pennun yhteistyöhön. Harjoitukset on suunniteltu pennuille sopiviksi, joten kurssi soveltuu 3-8 kk ikäisille pennuille. Kurssin hinta sisältää oman fb-ryhmän, johon kouluttaja laittaa linkkivideoita harjoiteltavista asioista. Opetettuja asioiden kertaaminen videoilta nopeuttaa oppimista ja koiran näkökulman ymmärtämistä. Videot ovat www.oneminddogs.com sivustolta.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit torstaisin 9.9-14.10.2021 ja 4.11-9.12.2021
Kouluttajina Tiina Järvinen

Ilmoittaudu tästä

Agilityn alkeiskurssi

Agilityn alkeiskurssilla opetellaan agilityesteet, estekohtaiset säännöt ja perusohjaustekniikkaa. Virheitä on vaikea korjata myöhemmin, joten jos haluat kilpailla agilityssä, nimenomaan alkeet kannattaa opettaa asiantuntevassa koulutuksessa, jotta saatte mahdollisimman hyvän pohjan, eikä tulevaisuudessa mene aikaa huonosti opetettujen perusasioiden korjaamiseen. Kurssi sopii yli 8 kk ikäisille koirille. Kurssin hinta sisältää oman fb-ryhmän, johon kouluttaja laittaa linkkivideoita harjoiteltavista asioista. Opetettuja asioiden kertaaminen videoilta nopeuttaa oppimista ja koiran näkökulman ymmärtämistä. Videot ovat www.oneminddogs.com sivustolta.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit torstaisin 9.9-14.10.2021 ja 4.11-9.12.2021
Kouluttajina Tiina Järvinen

Ilmoittaudu tästä

Agilityn jatkokurssi

Agilityn jatkokurssi keskittyy esteosaamisen vahvistamiseen, lyhyiden estesarjojen opetteluun ja ohjaustekniikoiden syventämiseen. Jatkokurssilla tehdään lisäksi agilityn harjoittelua tukevia perusharjoituksia. Kurssi sopii Kelpokoiran pentu- tai alkeiskurssin käyneille. Kurssin hinta sisältää oman fb-ryhmän, johon kouluttaja laittaa linkkivideoita harjoiteltavista asioista. Opetettuja asioiden kertaaminen videoilta nopeuttaa oppimista ja koiran näkökulman ymmärtämistä. Videot ovat www.oneminddogs.com sivustolta.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit tiistaisin 7.9-12.10.2021 ja 2.11-7.12.2021
Kouluttajina Jenni Leino

Ilmoittaudu tästä

Mölliryhmät

Jatkokurssin käyneille, kurssilla tehdään vaihtelevasti esteosaamista, ohjaustekniikoita ja radanpätkiä.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat mölliryhmät maanantaisin 6.9-11.10.2021 ja 1.11-20.12.2021
Kouluttajana Tuulia Liuhto & Timo Liuhto

Ilmoittaudu tästä

Valmennusryhmät

Valmennusryhmät sopii möllikurssin käyneille. Kurssin tavoite on valmistaa koirakkoa kilpailuihin tai vahvistaa 1-luokassa kilpailevien taitoja soveltaa tekniikoita radalla, oppia radanlukua ja tekemään itselle ja omalle koiralle sopivia valintoja radasta selviämiseen. Koiran pitää pystyä tekemään kaikki esteet osana rataa ja ohjaajan pitää tuntea eri ohjaustekniikat. Jos esteet tai tekniikat eivät ole vielä hallussa, on mölliryhmä parempi vaihtoehto. Valmennusryhmissä harjoitellaan pääasiassa 20-22 esteen ratoja, vaikka esteosaamista ja tekniikoitakin treenataan paremmiksi.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat valmennusryhmät torstaisin 9.9-14.10.2021 ja 4.11-9.12.2021
Kouluttajana: Tuulia Liuhto & Timo Liuhto

Ilmoittaudu tästä

Kilpailevienkurssi

Kilpailevienkurssi on tarkoitettu 1-3-luokissa kilpaileville koirakoille, joilla on tähtäin kansalliselle tasolle. Kurssilla harjoitellaan radanlukua ja rataharjoituksia erilaisilla teemoilla.

Ryhmään otetaan 3 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit tiistaisin 7.9-7.12.2021 ja keskiviikkoisin 8.9-8.12.2021.
Kouluttajina Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti

Ilmoittaudu tästä

Koulutukset pidetään OneMind Dogs Arenalla.