Agilitykurssit

Viikottaiset agilitykurssit

Agility on yksi parhaimmista koiraharrastuksista mitä on koskaan keksitty. Se lisää huomattavasti koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja vahvistaa koiran tottelevaisuutta. 90% koirista rakastaa tätä lajia ja se sopii aktivoinniksi kaikille roduille pienimmästä suurimpaan. Agilityssä koira suorittaa vapaana erilaisia esteitä ohjaajan käskyjen mukaisesti. Aggressiivisille koirille tämä harrastus ei sovi tuon vapaana suorittamisen takia. Ennen kuin koiraa aletaan hypyttää korkeita hyppyjä, kiipeilyttämään täysikorkean A-esteen yli tai pujottelemaan suoria keppejä, tulisi koiran olla yli 10-kk ikäinen. Sitä ennen koiralle voi kuitenkin opettaa muita esteitä, ohjaustekniikoita ja ennen kaikkea ohjaajan vartalon seuraamista ja tekemiseen keskittymistä muiden koirien läsnä ollessa.

Agilityn pentukurssi

Tavoitteena on, että kurssin aikana pennut tutustuvat kaikkiin esteisiin (matalat pentukontaktiesteet, ei suoraa pujottelua) ja saavat oikeaoppisen pohjan esteharjoitteluun. Esteiden opettelun lisäksi kurssilla opetellaan myös ohjausten perusteita ja tehdään valmistavia harjoituksia, joista on hyötyä agilityharjoittelussa. Kurssin aikana panostetaan sopivaan palkkaukseen, palkkauksen oikeaan ajoitukseen ja ohjaajan ja pennun yhteistyöhön. Harjoitukset on suunniteltu pennuille sopiviksi, joten kurssi soveltuu 3-8 kk ikäisille pennuille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat penturyhmät maanantaisin 2.9-21.10.2024
Kouluttaja: Tiina Järvinen, Iita Kuiro, Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti

Ilmoittaudu tästä

Agilityn pentujatko

Agilityn pentujatkossa jatketaan esteharjoittelua ja ohjauksen perusteita. Jatkokurssilla tehdään lisäksi agilityn harjoittelua tukevia perusharjoituksia. Kurssi sopii Kelpokoiran pentukurssin käyneille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat pentujatkoryhmät maanantaisin 11.3-6.5.2024
Kouluttajana Tiina Järvinen (varalla Janita Leinonen)

Ilmoittaudu tästä

Mölliryhmät

Mölliryhmissä harjoitellaan esteosaamista, ohjaustekniikoita ja lyhyitä ratapätkiä. Koirat tekevät yksitellen.
Ryhmään otetaan 3 koiraa / tunti.

Seuraavat mölliryhmät tiistaisin syksyllä 2024
Kouluttajana Iita Kuiro, Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti

Ilmoittaudu tästä

Valmennusryhmät

Valmennusryhmät sopii mölleistä 2-luokan kilpaileviin. Kurssilla harjoitellaan esteosaamista, tekniikoita, ratapätkiä eri ohjauksilla ja rataharjoittelua.
Ryhmään otetaan 3 koiraa / tunti.

Seuraavat valmennusryhmät torstaisin syksyllä 2024
Kouluttajina Iita Kuiro, Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti

Ilmoittaudu tästä

Kilpailevienkurssi

Kilpailevienkurssi on tarkoitettu 1-3-luokissa kilpaileville koirakoille, joilla on tähtäin kansalliselle tasolle. Kurssilla harjoitellaan radanlukua ja rataharjoituksia erilaisilla teemoilla. Kaikki harjoitukset ovat isolla kentällä 20 m x 42 m tai 20 m x 60 m.

Ryhmään otetaan 3 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit tiistaisin 16.1-16.4.2024 ja keskiviikkoisin 17.1-17.4.2024.
Kouluttajina Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti

Ilmoittaudu tästä

Koulutukset pidetään OneMind Dogs Arenalla.