Agilitykurssit

Viikottaiset agilitykurssit

Agility on yksi parhaimmista koiraharrastuksista mitä on koskaan keksitty. Se lisää huomattavasti koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja vahvistaa koiran tottelevaisuutta. 90% koirista rakastaa tätä lajia ja se sopii aktivoinniksi kaikille roduille pienimmästä suurimpaan. Agilityssä koira suorittaa vapaana erilaisia esteitä ohjaajan käskyjen mukaisesti. Aggressiivisille koirille tämä harrastus ei sovi tuon vapaana suorittamisen takia. Ennen kuin koiraa aletaan hypyttää tai paljon kiipeilyttämään esim. A-esteen yli, tulisi koiran olla yli 9-kk ikäinen. Sitä ennen koiralle voi kuitenkin opettaa jo kontaktiesteistä puomin ja keinun, pujottelun, putken, pussin ja ennen kaikkea ohjaajan vartalon seurannan ja tekemiseen keskittymisen muiden koirien läsnä ollessa. Tämän vuoksi kursseille ei ole ikärajaa.

Agilityn pentukurssi

Tavoitteena on, että kurssin aikana pennut tutustuvat kaikkiin esteisiin (matalat pentukontaktiesteet, ei suoraa pujottelua) ja saavat oikeaoppisen pohjan esteharjoitteluun. Esteiden opettelun lisäksi kurssilla opetellaan myös ohjausten perusteita ja tehdään valmistavia harjoituksia, joista on hyötyä agilityharjoittelussa. Kurssin aikana panostetaan sopivaan palkkaukseen, palkkauksen oikeaan ajoitukseen ja ohjaajan ja pennun yhteistyöhön. Harjoitukset on suunniteltu pennuille sopiviksi, joten kurssi soveltuu 3-8 kk ikäisille pennuille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava kurssi keskiviikkoisin 31.7-11.9.2019.
Kouluttajana Tiina Järvinen

Ilmoittaudu tästä

Agilityn alkeiskurssi

Agilityn alkeiskurssilla opetellaan agilityesteet, estekohtaiset säännöt ja perusohjaustekniikkaa. Virheitä on vaikea korjata myöhemmin, joten jos haluat kilpailla agilityssä, nimenomaan alkeet kannattaa opettaa asiantuntevassa koulutuksessa, jotta saatte mahdollisimman hyvän pohjan, eikä tulevaisuudessa mene aikaa huonosti opetettujen perusasioiden korjaamiseen. Kurssi sopii yli 8 kk ikäisille koirille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava kurssi keskiviikkoisin 31.7-11.9.2019.
Kouluttajana Tiina Järvinen

Ilmoittaudu tästä

Agilityn jatkokurssi

Agilityn jatkokurssi keskittyy esteosaamisen vahvistamiseen, lyhyiden estesarjojen opetteluun ja ohjaustekniikoiden syventämiseen. Jatkokurssilla tehdään lisäksi agilityn harjoittelua tukevia perusharjoituksia. Kurssi sopii Kelpokoiran pentu- tai alkeiskurssin käyneille.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava jatkokurssi keskiviikkoisin 31.7-11.9.2019.
Kouluttajana Tiina Järvinen

Ilmoittaudu tästä

Lasten / nuorten junnuryhmät

Lapsille ja nuorille omat agilityryhmät 7-10 v ja 11-14 v. Ryhmässä tehdään harjoituksia koirien tason ja ohjaajien kokemuksen perusteella.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraavat lasten ja nuorten junnuryhmät keskiviikkoisin 31.7-11.9.2019.
Kouluttajana Tiina Järvinen

Ilmoittaudu tästä

Tekniikkakurssi

Tekniikkakurssilla opetellaan ohjaustekniikat yksittäisillä esteillä. Jos olet nopeampi juoksija kuin koirasi, et tarvitse useita ohjaustekniikoita. Mutta jos koirasi on nopeampi kuin sinä, selviät erilaisista radoista juuri tekniikoiden avulla. Jos teet tekniikat sinne päin, tekee koirasikin ne sinne päin; joskus se tekee niin kuin toivot, joskus ohittaa esteen, joskus hyppää väärään suuntaan ja joskus suorittaa esteen väärästä suunnasta. Kun teet tekniikat joka kerta samalla tavalla, saat joka kerta saman lopputuloksen. Osa tekniikoista on luontaisia koiralle ja vain ohjaajan pitää oppia tekemään ne niin, että kaikki seitsemän ohjauselementtiä tukevat toisiaan. Osa tekniikoista taas ei ole luontaisia, vaan ne pitää opettaa koiralle. Kun hallitset kaikki 30 tekniikkaa, voit ohjata kuviot oikealta, vasemmalta, edestä ja takaa, löydät aina ratkaisun kaikenlaisista radoista selviämiseen. Kurssi sopii jatkokurssin käyneille ja kaikentasoisille koirille, jotka (tai joiden ohjaajat) tarvitsevat tarkkuutta tekniikoiden tekemiseen.
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava tekniikkakurssi torstaisin 10.1-28.2.2019.
Kouluttajana Tuulia ja Timo Liuhto

Ilmoittaudu tästä

Vauhtiratakurssi

Vauhtiratakurssi on tarkoitettu koirille, jotka tarvitsevat rataharjoitusta ilman vaikeita tekniikkaosioita. Kurssi sopii nuorille koirille tai kaikenikäisille, jotka tarvitsevat lisää vauhtia ja irtoamista koiran suoritukseen. Kurssi sopii myös ohjaajille, jotka harjoittelevat 20-22 esteen radan tekemistä kokonaisuutena, niin että oppii muistamaan ratoja, tekemään ratasuunnitelmia ja pitämään paketin kasassa pidemmällä radalla. Koiran ei tarvitse osata vielä kaikkia esteitä..
Ryhmään otetaan 4 koiraa / tunti.

Seuraava kurssi torstaisin 25.4-23.5 2019.
Kouluttajana Tuulia ja Timo Liuhto

Ilmoittaudu tästä

Radanluku ja ohjaussäännöt - kurssi

Agilityssä on paljon sääntöjä, joita eivät keksi kouluttajat, vaan koirat! Kukaan ei ole aiemmin kirjoittanut näitä sääntöjä ylös, niitä on vain mainittu koulutuksissa tarpeen tullen. Koiran näkökulman ymmärtäminen ja koirien itsensä laatimien sääntöjen osaaminen on edellytys hyvälle ja sujuvalle ratasuoritukselle ja oikeiden ohjausvalintojen tekemiselle. Tällä kurssilla opetellaan lukemaan agilityrataa koiran näkökulmasta ja kerrataan koirien asettamia ohjaussääntöjä. Kurssi sopii kaikentasoisille koirille, joiden ohjaajat haluavat oppia ymmärtämään koiransa näkökulmaa agilityyn. Harjoituksissa tehdään sekä rataa, että lyhyitä estepätkiä.
Ryhmään otetaan 5 koiraa / 1,5 h.

Seuraava kurssi keväällä 2019.
Kouluttajana Anna-Maija Saharanta

Ilmoittaudu tästä

Nollaratakurssi

Nollaratakurssi sisältää 1-3 luokan tasoisia kisamittaisia (18-22 estettä) rataharjoituksia. Jokaisella kerralla keskitytään ennen kaikkea siihen, mikä mahdollisesti esti nollan saamisen ensimmäisellä yrittämällä. Jos syy oli esteosaamisessa, vahvistetaan sitä tai jos syy oli ohjaustekniikassa, treenataan se kuntoon. Jokainen saa kotiläksyt sen mukaisesti, että seuraavalla kerralla vastaava virhe on vältettävissä. Nollan tekeminen on kokonaisuuden hallintaa, ei ole tuuria, että samat ohjaajat tekevät paljon nollia monen eri koiran kanssa. Kurssilla opitaan miten virhemarginaalia voi kasvattaa ja mihin ohjaajan tulisi keskittyä voidaakseen nostaa nollaprosenttiaan.
Ryhmään otetaan 5 koiraa / 1,5 h..

Seuraava kurssi keväällä 2019.
Kouluttajina Tuulia ja Timo Liuhto

Ilmoittaudu tästä

Valmennusryhmät

Valmennusryhmissä treenataan vaihtelevasti koiran esteosaamista, ohjaustekniikoita, lyhyitä ratapätkiä, joko-tai-treeniä, radanlukua ja pitkää rataa. Ryhmäläisten ongelmat ja toiveet otetaan huomioon harjoitusten suunnittelussa. Yksilöllisesti yhteisiä treenejä. Sopii kaikentasoisille koirakoille jatkokurssin käyneistä III-luokan kilpaileviin.
Ryhmään otetaan 3 koiraa / tunti.

Seuraava kurssi 29.8-5.12.2019.
Kouluttajina Tuulia ja Timo Liuhto.

Ilmoittaudu tästä

Aamu- ja kaukoryhmät

Nämä ryhmät on tarkoitettu 1-3-luokan kilpaileville. Harjoitukset sopivat kauempaa tuleville, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua viikkotreeneihin. Harjoitukset pidetään noin kerran kuukaudessa. Aamuryhmät ovat keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-15 ja kaukoryhmät perjantaisin klo 16-21. Osa kaukoryhmän treeneistä on niin, että Turussa on seuraavana päivänä kisat, joten voi yhdistää treeni-ja kisareissun samaan matkaan. Osassa treeneissä on myös mentaaliharjoituksia.
Ryhmään otetaan 6 koiraa / 2,5 h tai 5 koiraa / 2 h.

Seuraavat aamuryhmät keskiviikkoisin 4.9-4.12.2019 ja torstaisin 5.9-5.12.2019.
Seuraavat kauko-iltaryhmät perjantaisin 6.9-13.12.2019..
Kouluttajina Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti

Ilmoittaudu tästä

Kilpailevienkurssi

Kilpailevienkurssi on tarkoitettu 1-3-luokissa kilpaileville koirakoille, joilla on tähtäin kansalliselle tasolle. Kurssilla harjoitellaan radanlukua ja rataharjoituksia erilaisilla teemoilla. Ohjaajan pitää osata eri tekniikat osallistuessaan tälle kurssille. Luvassa on myös mentaalipläjäyksiä.
Ryhmään otetaan 3 koiraa / tunti.

Seuraavat kurssit tiistaisin 27.8-17.12.2019 ja keskiviikkoisin 28.8-18.12.2019
Kouluttajina Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti

Ilmoittaudu tästä

Koulutukset pidetään OneMind Dogs Arenalla.