Elämääni ovat aina kuuluneet luonto ja eläimet. Kotona meillä oli akvaario, papukaijoja ja kääpiökanit Nöpö ja Roope. Olisin halunnut vielä koiran ja hevosen.  Ratsastusharrastus alkoi 10-vuotiaana ja jatkui aktiivisena aina lapseni syntymään asti, vuoteen 1997. Minulla on eläinalalta hevosen- ja pieneläinhoitajan koulutus. Haaveammattini oli ratsastuksenopettaja.

Ensikosketukseni agilityyn sain vuonna 1999 koirani Mimmin (ajokoira-
bokseri mix) kanssa. Harrastelimme iloksemme ja Mimmi nautti suunnattomasti iloisesta menosta. Agility loi välillemme luottamusta ja antoi minulle kaipaamani paremman yhteyden haastavaan ja vilkkaaseen koiraan.

Vuonna 2008 syntyi Ares (auspai), joka vei minut täysillä agilityn syövereihin
ja myös OneMind Dogs-kursseille. Harrastelu muuttui elämäntavaksi ja haaveet tavoitteiksi. Agilityssa kilpailimme 3-luokassa, rally-tokossa
ylsimme mestariluokkaan, harrastelimme välillä myös paimennusta.
Ares on jo eläkkeellä.

Nykyinen kisakaverini on 2016 syntynyt Luke (bc) ja kilpailemme agilityssa 2-luokassa. Tähän mennessä lajeihimme ovat kuuluneet myös dobo, rally-toko ja paimennus. Luken kanssa perusharjoittelu aloitettiin heti pentuiässä, jolloin koira on oppivaisimmillaan; vaikutus sekä arjessa että harrastuksissa on merkittävä.

Olen toiminut kouluttajana vuodesta 2011. Sekä ohjaajana että kouluttajana nautin agilityn tuomista haasteista ja iloista. Hyvin tehdystä työstä koiralle kuuluu superpalkka. Tavoitteeni kouluttajana on auttaa koirakkoa löytämään omat vahvuutensa, kannustaa ja opastaa kehittymään lajissa turvallisesti ja johdonmukaisesti edeten.

Yhteydenotot: paula.leino@gmail.com